Головне управління ДПС у Харківській області повідомляє

Дата: 14.06.2024 10:04
Кількість переглядів: 68

Головне управління ДПС уХарківській області повідомляє, що відповідно до п. 70.7 ст. 70 Податковогокодексу України фізичні особи -платники податків зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про змінусвоїх реєстраційних даних (зміна місця проживання, прізвища, імені, по батькові, тощо) протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхомподання відповідної заяви за формою №5ДР.

Порядок та процедураподання відповідної заяви визначається розділом VII Положення про реєстраціюфізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків,затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 тазареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за №1306/31174. 

Фото без опису

Заява за формою № 5ДРподається особисто або через представника до контролюючого органу за своєюподатковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – доконтролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасовоперебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заявиособисто або через представника до будь-якого контролюючого органу. 

Внесення змін до облікових даних платника податків тавиготовлення реєстраційного номера облікової картки платника податківздійснюється протягом трьох робочих днів з наступного дня після дня поданняфізичною особою Заяви за ф. № 5ДР.

Фізичні особи мають право,використовуючи кваліфікований електронний підпис, подавати Заяву за формою №5ДРв електронному вигляді, через приватну частину Електронного кабінету, вхід до якої здійснюється за адресою: cabinet.tax.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь