Дергачівська районна філія Харківського обласного центру зайнятості інформує

Дата: 15.11.2021 11:45
Кількість переглядів: 431

Тільки легальна зарплата забезпечить вам майбутнє

Офіційне оформлення трудових відносин з працівниками – це прямий обов’язок працедавців. Незважаючи на роз’яснення в засобах масової інформації та вимоги чинного законодавства , працевлаштування у правовому полі для багатьох сьогодні є серйозною проблемою.

Легальна зайнятість включає не тільки використання робочої сили на законних підставах, а й виплату найманому персоналу «білої» заробітної плати . Інколи факт працевлаштування завуальовують укладенням цивільно-правових договорів . Слід пам’ятати, що такий вид трудової діяльності застосовується зазвичай для виконання конкретного обсягу роботи, що спрямована на певний результат, і у разі досягнення цієї мети договір вважається виконаним і дія його припиняється. Нагадуємо, що кожний нелегальний працівник «обійдеться» працедавцю у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення.

Служба зайнятості нагадує керівникам фірм і компаній: у разі офіційного працевлаштування тимчасово непрацюючих осіб на новостворені робочі місця працедавці можуть претендувати на отримання компенсації зі сплати єдиного соціального внеску, а також на відшкодування фактичних витрат із виплати заробітної плати у разі забезпечення роботою внутрішньо переміщених осіб .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь