Інформування населення про попередження надзвичайних ситуацій на території Солоницівської територіальної громади

Дата: 31.03.2021 17:22
Кількість переглядів: 2207

У період підвищення температури повітря надзвичайники просять громадян бути вкрай обережними у зв’язку із легким загорянням сухої рослинності.

Фото без опису

З початку 2021 року на території Дергачівського району винико 53 пожежі, як наслідок таких подій загинуло 3 осіб та 4 осіб отримали опіки різних ступеня тяжкості, від загальної кількості 25.03.2021 року по 29.03.2021 року.

Матеріальні збитки від пожеж скали 5 млн. гривень, а основними причинами пожеж є відкрите джерело вогню.

Така кількість, інформує Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, пов’язана з тим, що громадяни активно почали прибирати присадибні ділянки, при цьому спалюючи залишки сухої рослинності, що в свою чергу збільшує кількість пожеж на відкритій території.

Причинами загорань сухостою є, в першу чергу, людський фактор: випалювання сухої рослинності, недотримання населенням заходів пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки під час проведення лісогосподарських робіт.

У зв’язку з цим фахівці управління просять жителів громади бути обережними та відповідально ставитись до вимог безпеки. Якщо ж було виявлено загоряння, негайно слід повідомити про це на лінію 101, а після цього, по можливості, спробувати загасити пожежу самотужки.

Окрім цього, перебуваючи у лісах та на луках, треба дбати про те, щоб відпочинок був максимально безпечним, як для громадян, так і для навколишнього середовища.

За порушення законодавства у сфері пожежної безпеки тягне за собою накладення штрафу громадян


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь